![]() |
Çiğ Börek
1 Eklenti(ler)
ÇİĞ BÖREK
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1392198069 Hamur için:
Hamur dinlenirken için iç hazırlayalım,kıymayı,rendelenmiş soğan,tuz, karabiber ve arzuya göre pulbiber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın elinizle yoğurun,enson kıymayı açmak için suyu ekleyin. Hamuru,16 eşit bezeye ayırın,unlayın.Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın,yarısına içi elinizle yayın.İçsiz hamur kısmı, içli kısıma kapatarak yarım ay şekline getirin.Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın(kenar hafif kalın olacak) Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza alın,böreklerinizi arka ön çevirerek kızartın. Sıcak servis yapın …Afiyet olsun. Not :Tüm hamurlarınızı açıp,temiz bir kağıt veya bez üzerine yaydıktan sonra,kızartma işlemine başlayın,zira börekleriniz kızgın yağda çabuk kızarıyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.