![]() |
Hal Hal Küpe Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Hal Hal Küpe TatlısıMALZEMELER • 125 gr tereyağı • 1 su bardağı su • ½ çay kaşığı tuz • 2 çay kaşığı tozşeker • 1 su bardağı un • 4 adet yumurta Kızartmak için; • 2 su bardağı sıvıyağ Şurubu için; • 3 su bardağı tozşeker • 3 su bardağı su • 1 yemek kaşığı limon suyu YAPILIŞI • Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun ![]() ![]() ![]() ![]() • Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin ![]() • Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın ![]() ![]() • Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() • Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın ![]() • Hamuru bir krema sıkacağına doldurun ![]() ![]() ![]() • Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin ![]() ![]() Afiyet olsun…
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|