ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Hal Hal Küpe Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1084271)

Şengül Şirin 01-29-2014 04:37 PM

Hal Hal Küpe Tatlısı
 
1 Eklenti(ler)
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1391002553


MALZEMELER

• 125 gr tereyağı
• 1 su bardağı su
• ½ çay kaşığı tuz
• 2 çay kaşığı tozşeker
• 1 su bardağı un
• 4 adet yumurta

Kızartmak için;

• 2 su bardağı sıvıyağ

Şurubu için;

• 3 su bardağı tozşeker
• 3 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

• Tereyağı, su, tuz ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşacak ve artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelecektir.
• Tencereyi hemen ocaktan alın ve katılaşıp top haline gelen hamuru bir cam kaba aktardıktan sonra soğumasını bekleyin.
• Hamur soğuyunca oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtaları hamura teker teker ilave edip mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın. Böylece hamur daha sulu bir kıvam alacaktır.
• Diğer taraftan, şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
• Sıvıyağı dar tabanlı bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın.
• Hamuru bir krema sıkacağına doldurun. Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
• Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Servise sunarken üzerlerine pudraşekeri serpebilirsiniz.

Afiyet olsun…


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.