Tavuklu Ziron |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Tavuklu ZironTAVUKLU ZİRON 4 adet yufka 1 kase yoğurt 2-3 dişsarmısak 2 adet tavuk but Pulbiber Tereyağı * Yufkalar tek tek rulo yapılıp iki parmak genişliğinde kesilir ![]() * Fırın tepsisine dik olarak dizilir ![]() * Önceden ısıtılmış fırında yufkaların üzerleri biraz kızartılır ![]() * Tavuk butları iyice haşlanır ve didiklenir ![]() * sıcak yufkaların üzerine sıcak tavuk suyundan dökülür ![]() * Üzerine didiklenmiş tavuk etleri dizilir ![]() * Tavuk etleri üzerine sarımsaklı yoğurt eklenir ![]() * En üste de pulbiberli yağ kızdırılıp gezdirilir ![]() Afiyet olsun ![]() NOT:tavukları çok küçük didiklemeyin sıcak olarak hemen tüketilmelidir yoksa hamurlaşır
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|