09-13-2013
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ağzı Açık Börek
Ağzı açık börek

Ağzı açık börek tarifi malzemeler:
Hamuru için malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 8 su bardağı un
İç harcı için malzemeler
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 adet kuru soğan
- 500gr kıyma
Kızartmak için malzemeler
Ağzı açık börek tarifi hazırlanışı:
- Soğanları tavla zarı formunda doğrayın

- Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun

- Kıymayı da katarak iyice yoğurun

- Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin

- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın

- Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin

- Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın

- Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun

- Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın

- 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin

- Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın

- Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın

- Aynı şekilde bütün bezeleri açıp hazırlayın

- Tavada yağı kızdırın

- Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın

- Sıcak olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|