ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ağzı Açık Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1083443)

Şengül Şirin 09-13-2013 10:29 AM

Ağzı Açık Börek
 
1 Eklenti(ler)
Ağzı açık börek

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1379057270


Ağzı açık börek tarifi malzemeler:


Hamuru için malzemeler
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 8 su bardağı un
İç harcı için malzemeler
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet kuru soğan
  • 500gr kıyma
Kızartmak için malzemeler
  • 2 su bardağı sıvı yağı

Ağzı açık börek tarifi hazırlanışı:

  • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
  • Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun.
  • Kıymayı da katarak iyice yoğurun.
  • Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin.
  • Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.
  • Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  • Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun.
  • Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın.
  • 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin.
  • Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın.
  • Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın.
  • Aynı şekilde bütün bezeleri açıp hazırlayın.
  • Tavada yağı kızdırın.
  • Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın.
  • Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.