 |
|
Şengül Şirin |
09-13-2013 10:29 AM |
Ağzı Açık Börek
1 Eklenti(ler)
Ağzı açık börek
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1379057270
Ağzı açık börek tarifi malzemeler:
Hamuru için malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 8 su bardağı un
İç harcı için malzemeler
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 adet kuru soğan
- 500gr kıyma
Kızartmak için malzemeler
Ağzı açık börek tarifi hazırlanışı:
- Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.
- Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun.
- Kıymayı da katarak iyice yoğurun.
- Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin.
- Üzerine sıvı yağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.
- Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun.
- Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın.
- 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin.
- Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın.
- Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın.
- Aynı şekilde bütün bezeleri açıp hazırlayın.
- Tavada yağı kızdırın.
- Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın.
- Sıcak olarak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.