![]() |
Anı Örnekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anı ÖrnekleriAnı Örnekleri Torpil Nasıl Yapılır - Atatürkle İlgili Anı Örnekleri > > Yıl 1934, o dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Ulus'tadır ![]() > Abidin ÖZMEN'dir ![]() > > Bakan, makamında çalışmaktadır ![]() ![]() > > Bakanın gür sesi: > > > > "Giriniz!" Atatürk'ün yaverlerinden biri, yanında iki çocukla makama > girerler ![]() ![]() > mektuptur bu: > > > > "Bay Abidin ÖZMEN, Milli Eğitim[size="3"> Bakanı ![]() ![]() ![]() > taksitlerine ait makbuzları ekte takdim ediyorum ![]() ![]() ![]() > > > > Atatürk bu mektup üzerine, devrin Başbakanı İsmet > > İnönü'ye telefon ederek: > > > > "Bak senin Milli Eğitim Bakanın bana ne > > yaptı ![]() ![]() > > > > İnönü, Bakan adına özür dilemiş ![]() > > > > "Yok! demiş özür dileme ![]() ![]() > Keşke her devlet adamı bu medeni cesarete sahip olabilse ve > > doğruyu gösterebilse ![]() > > > > Tarihi değeri olan ve hiçbir yerde yayımlanmayan bu > > anının unutulup gitmesine gönlü razı olmayan > bakanın yeğeni yüksek mimar H ![]() ![]() ![]() > günü bu mektubu gazeteci yazar Vahap Okay'a iletir ![]() > > 15 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|