![]() |
Anı Örnekleri
Anı Örnekleri Torpil Nasıl Yapılır - Atatürkle İlgili Anı Örnekleri > > Yıl 1934, o dönemde Milli Eğitim Bakanlığı Ulus'tadır. Bakan ise Niğdeli > Abidin ÖZMEN'dir. > > Bakan, makamında çalışmaktadır. Kapı çalınır. > > Bakanın gür sesi: > > > > "Giriniz!" Atatürk'ün yaverlerinden biri, yanında iki çocukla makama > girerler. Konuklara yer gösterir ve zarfı açar. Atatürk'ten gelen bir > mektuptur bu: > > > > "Bay Abidin ÖZMEN, Milli Eğitim[size="3"> Bakanı..."]okul[/size] > taksitlerine ait makbuzları ekte takdim ediyorum..." > > > > Atatürk bu mektup üzerine, devrin Başbakanı İsmet > > İnönü'ye telefon ederek: > > > > "Bak senin Milli Eğitim Bakanın bana ne > > yaptı." diyerek olayı anlatmış. > > > > İnönü, Bakan adına özür dilemiş. Atatürk: > > > > "Yok! demiş özür dileme. Çok memnun oldum. > Keşke her devlet adamı bu medeni cesarete sahip olabilse ve > > doğruyu gösterebilse." > > > > Tarihi değeri olan ve hiçbir yerde yayımlanmayan bu > > anının unutulup gitmesine gönlü razı olmayan > bakanın yeğeni yüksek mimar H. Rahmi ÖZMEN, 15.08.1985 > günü bu mektubu gazeteci yazar Vahap Okay'a iletir. O da > > 15.09.1985'te gazetesinde yayımlar. |