![]() |
Mutfak Sözlügü 1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak Sözlügü 1Alaca soymak : Kabuklu meyve veya sebzelerde kabugun birer parmak arayla uzunlamasina soyulmasina denir ![]() Aperatif : Yemekten önce istah açici olarak alinan içki veya yiyeceklerdir ![]() Aroma : Meyvelerdeki hos kokuya denir ![]() ![]() Baglamak : Çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulastirmaya denir ![]() ![]() Barsama : Güzel kokulu, yapraklari yemeklere konan nane ve yaban kekiginin ortak adi ![]() Benmari : Bir tencere yariya kadar sicak su ile doldurularak agir ates üzerine oturtulur ![]() ![]() ![]() Boca Etmek : Bir kerede hepsini dökmek ![]() Buket Garni : Birbirine baglanmis defne yapragi, maydonoz, kekik ![]() Çentmek : Sebze yada meyvalari biçakla dikine her yönde kesikler yaparak minik minik dogramak ![]() Çesni : Yemeklerde farkli tatlar elde etmek için kullanilan çesitli baharatlara denir ![]() Demlemek : Pisen yiyecekleri atesten indirerek kapaklarini kapali tutup kendi buharlarinda dinlemeye birakilmasi ![]() Fiske : Bas parmagiyla isaret parmagi arasinda kalan miktardir ![]() Flambe : Ikram sirasinda hazirlanip sunulan alevli yemek veya tatlilara verilen addir ![]() Fondan : Sekerleme haline gelmis beyaz krema ![]() Füme : Kurutarak saklama yöntemlerinden biri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|