![]() |
&Quot;Önden Japon Arkadan Enfes&Quot; |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() &Quot;Önden Japon Arkadan Enfes&Quot;![]() Yeni Volvo S60'ı ilk olarak Paris Salon d'Automobile'de görüdğüm zaman bende yarattığı ilk izlenimin biraz "Hayak kırıklığı" olduğunu daha önce yazdım galiba ![]() Eski "Baba" S60'ın yerine, sanki biraz daha modenrn ama biraz daha "Az" bir otomobil gelmiş gibiydi ![]() Ama elki de bu bir algıydı, çünkü devasa salonda gördüğüm otomobiller belki de bana öyle görünmüştü ![]() Yeni S60 Türkiye'ye glir gelmez, deneme için bir adet bulup buluşturup yolladılar ![]() Ancak işin komiği, talep o denli fazlaydı ki, deneme aracı bulmakta bile zorlandılar ![]() Belki bu yüzden, çok da fazla aksesuarı olmayan, en sıradan S60 ile iktifa etmek zorunda kaldık bu testte ![]() Aslına bakarsanız benim için çok da önemli değil ![]() ![]() Hatta bu kadar fazla teferruatın otomobillerdeki sorunları arttırdığını, bozulması olası parça sayısına ekleme yaptığını düşünüyorum ![]() Ne kadar az lüzumsuz ekleme, o kadar az sorun diye düşünüyorum ![]() Yeni Volvo S60, tip olarak eskisinden hayli farklı ![]() Bir kere önden görünüş "Japone" olmuş gibi ![]() Çekik göz modasına Volvo da uymuş ![]() ![]() Kötü değil ama hani süper de sayılmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Yandan görünüş müthiş ![]() ![]() ![]() Arkadan görünüş ise enfes ![]() Bir önceki kasanın devamı olduğunu hissettiren ama buna karşın aslında köklü bir değişim getiren harika çizgiler ve bu çizgilerle uyumlu çok şık stop lambaları ![]() Öndeki radikal sayılabilecek değişiklik içinize sinerse tasarım çok güzel aslında ![]() Otomobilin içinde ise değişiklikler çok daha radikal ![]() İç tasarım biraz daha modernleşmiş ama S40'ın içine benzemiş ![]() Oturaklı tarz gitmiş, avangard bir hava ortaya çıkmış ![]() ![]() Tavanın alçalması dışardan sportif etkiyi arttırmış ama içerde biraz insanın içine daraltıyor gibi ![]() ![]() ![]() Fakat ilginç, bir önceki modelde arka koltuklardaki diz mesafesi çok azdı ![]() ![]() Bunu sürücüden 10 santim çalarak yapmışlar ![]() ![]() Dış boyutlar bir önceki modelle aynı olmasına karşın arka taraf çok daha geniş ![]() ![]() Başta da dediğim gibi benim denediğim araçta pek az aksesuar vardı ama standart hayli yüksek ![]() Müzik ve multimedya sistemi çok başarılı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koltuklarda kullanılan deri artık bir Volvo klasiği olan sert ama çok kaliteli deriden ![]() ![]() Otomobilin yeni dizaynından ötürü arka tarafın görüşü çok az ![]() Yan aynalarda ise "Bliss" sistemi var ve kör açılırda bir otomobil olduğu zaman sizi ışıkla uyarıyor ![]() ![]() ![]() Bunun dışında çarpmanın kaçınılmaz olduğunu hissettiği anda otomobilin frenlemesini sağlayan bir diğer sistem daha var ama açık söylemek gerekirse denemeye korktum ![]() Emanet otomobille birine dalıp rezil olmak istemedim ![]() S60'ın tek eksiği navigasyonun Türkiye'yi kapsamaması ![]() ![]() ![]() Yeni 2 litremik turbo motor ise enfes ![]() ![]() Bu tür turboyu günlük hayatımıza sokan marka olan Volvo yine müthiş başarılı bir iş yapmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Otomobili müthiş götürüyor ![]() Hızlanma da süper ![]() ![]() 230 kms'yi rahat gördüm ![]() Viraj kabiliyeti de çok iyi ve direksiyon üç ayrı sürüşe göre ayarlanabiliyor ki, bu benim gibi direksiyon hassasiyetinde hasta derecesinde takıntılı olan biri için çok iyi bir ekstra ![]() Ve yine önemli bir ayrıntı otomobil yan rüzgarlardan hemen hiç etkilenmiyor ![]() S60'in motoru için söylediğim iyi şeyleri frenleri için söylemem mümkün değil ![]() Frenler kötü ![]() Sanki diskler yamulmuş gibi fren yapıyor ![]() ![]() ![]() Tabii yine de 93 bin TL'lik fiyatıyla sınıfında çok iyi bir alternatif ![]() Hani Almanlara param yetmiyor diyorsanız diye dedim ![]() ARTILAR Multimedya sistemi Seçenekli direksiyon kutusu Rüzgardan etkilenmiyor Motor muhteşem müthiş bir 2 litre Yol tutuş Fiyat sınıf orantısı EKSİLER Multimedyayı kullanmak biraz zahmetli Frenler HT Ekonomi |
![]() |
![]() |
|