Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pişmiş, sağlıklı, sebzeler

Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pişmiş Sebzeler Daha Mı Sağlıklı?



İngiliz bilim adamları çiğ sebzelerin daha sağlıklı olduğu yönündeki kanıları çürütecek bir açıklama yaptı



Gıda Araştırma Enstitüsü'nden uzmanlar haşlanmış ve fırınlanmış sebzelerin daha yararlı olduğunu vurguladı İşte araştırmanın detayları

Havuç

Havucu çiğ olarak yemenin hiç bir manası bulunmuyor Çünkü içeriğindeki beta-karoten ancak haşlandığında vücut tarafından alınabiliyor Ayrıca haşlanmış havuçtaki antioksidan çiğ halindekinden 3 kat daha fazla

Ispanak ve Brokoli

Çiğ haldeyken %3 karotenoid içeren ıspanak ve brokolide bu oran pişirildikleri takdirde %30'a çıkıyor

Domates

Domatesin içerisinde bulunan likopen de domates pişirildiğinde daha faydalı bir hale geliyor Likopen güçlü antioksidan özelliğiyle biliniyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.