11-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Omleti
Malzemeler- ½ adet bayat ekmek ,
5 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
4 – 5 adet sosis (küçük boy),
¼ kangal sucuk ya da 2 adet mangal sucuk
1 küçük kase beyaz peynir,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
3 – 4 kaşık sızma zeytinyağı,
3 – 4 dal maydanoz,
2 – 3 dal taze nane,
Kırmızı toz pul biber, kimyon, karabiber, tuz,
Hazırlanışı
- Ekmekler, küp şekilde doğrayıp, derin bir kabın içine koyun
Üzerine bir başka kapta çırpılmış süt ve yumurtaları döküp alt üst edin, biber salçasını ve baharatları da ekleyip karıştırın
Bunun içine önceden hazırlanmış küp doğranmış sosisleri, sucukları, peyniri ve yeşillikleri koyup iyice karıştırın
Geniş bir tavada önceden kızdırılmış sızma zeytinyağının üzerine bu karışımı döküp üzerine bastırarak yayın
Alt yüzü kızarınca düz bir tabak yardımıyla çevirip diğer kısmının da pişmesini sağlayın Servis tabağına alarak sıcak servis yapın
Son derece lezzetli olan bu tarifimiz, kahvaltılar için, ideal bir omlettir
|
|
|