Oktay Usta Falafel |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Falafel2 su bardağı nohut(sadece akşamdan ıslatılacak,haşlanmayacak) 2 kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 6 sivri yeşil biber Kimyon, tuz, sumak, alabildiği kadar un kırmızı pul biber, karabiber garnitür olarak: tahina(tahin-limon-sarmısak) pide yeşil soğan taze nane kıvırcık yaprağı turşu Tarif Bir gece önceden nohutları tuzlu ılık suda bekletin Ertesi gün nohutların suyunu süzün Parçalayıcınıza boşaltın Üzerine doğranmış maydanozu, soğanı,sarımsağı ve biberi ekleyerek parçalayın Bir karıştırma kasesine alıp üzerine baharatları, tuzu ve alabildiği kadar un ekleyin Mücver kıvamına gelince sıvıyağda kızartın Bu arada pidelerinizin arasını kesin Tahin, limon ve sarımsakla hazırladığınız sosu sürün Sosun üzerine köftelerinizi yerleştirin Üzerine yeşillikleri ve turşuyu koyup sandviç gibi ısırarak yiyin Mutlaka denenmesi gereken değişik bir lezzet Et yemeyenler için ideal bir köfte |
|