![]() |
Meksika Karması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika KarmasıMeksika Karması (Meksika) Meksika Karması (Meksika) MALZEMELER 3 çorba kaşığı zeytinyağı 15 bardak kuru barbunya (yada meksika fasulyesi) 1/2 bardak köftelik bulgur 15 su bardağı domates suyu (1 kutu konserve yaklaşık 400 gr ![]() 4 diş çok ince kıyılmış sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 3 orta boy soğan (200 gr ![]() 1/2 orta boy kereviz 3 orta boy havuç 1/2 litre et suyu 1/2 su bardağı tane haşlanmış mısır 2 defne yaprağı 1 çorba kaşığı kimyon Tuz karabiber acı kırmızı biber (isot olabilir) YAPILIŞ TARİFİ Fasulyeleri bir gece önceden önce bol suya ıslayın ![]() suda haşlayın ![]() kadar ![]() Haşlama suyunu dökün ![]() köftelik bulgurun üzerine dökerek şişmeye bırakın ![]() Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra kızdırın ve ince kıyılmış soğanı kavurun ![]() kıyılmış sarımsak tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi defne yaprağını da ilave ederek 2 bardak dolusu suyunu koyun ve sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ![]() önceden hazırlanmış fasulyeler bulgur kalan domates suyu mısır tanelerini yemeğe ilave edin ![]() biberini unutmayın ![]() ![]() Servis tabaklarında yemek üzerine rende kaşar veya parmesan peyniri ilavesi ayrı bir lezzet katar ![]() |
![]() |
![]() |
|