Meksika Karması |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meksika KarmasıMeksika Karması (Meksika) Meksika Karması (Meksika) MALZEMELER 3 çorba kaşığı zeytinyağı 15 bardak kuru barbunya (yada meksika fasulyesi) 1/2 bardak köftelik bulgur 15 su bardağı domates suyu (1 kutu konserve yaklaşık 400 gr) 4 diş çok ince kıyılmış sarımsak 1 çorba kaşığı biber salçası 3 orta boy soğan (200 gr kadar) 1/2 orta boy kereviz 3 orta boy havuç 1/2 litre et suyu 1/2 su bardağı tane haşlanmış mısır 2 defne yaprağı 1 çorba kaşığı kimyon Tuz karabiber acı kırmızı biber (isot olabilir) YAPILIŞ TARİFİ Fasulyeleri bir gece önceden önce bol suya ıslayın Ertesi gün yeterince suda haşlayınDüdüklüde 15 dakika normal tencerede yumuşayıncaya kadar Haşlama suyunu dökün Domates suyunu bir taşım kaynatın ve yarısını köftelik bulgurun üzerine dökerek şişmeye bırakın Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra kızdırın ve ince kıyılmış soğanı kavurun Salçayı da bir miktar soğanla kavurduktan sonra; çok ince kıyılmış sarımsak tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi defne yaprağını da ilave ederek 2 bardak dolusu suyunu koyun ve sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayınSebzeler kafi derecede pişince daha önceden hazırlanmış fasulyeler bulgur kalan domates suyu mısır tanelerini yemeğe ilave edin Kimyon tuz karabiber ve acı kırmızı pul biberini unutmayın Bir iki dakika kaynatıp ateşten alın Servis tabaklarında yemek üzerine rende kaşar veya parmesan peyniri ilavesi ayrı bir lezzet katar |
|