ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Meksika Karması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063165)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:49 AM

Meksika Karması
 
Meksika Karması (Meksika)

Meksika Karması (Meksika)

MALZEMELER

3 çorba kaşığı zeytinyağı

15 bardak kuru barbunya (yada meksika fasulyesi)

1/2 bardak köftelik bulgur

15 su bardağı domates suyu (1 kutu konserve yaklaşık 400 gr.)

4 diş çok ince kıyılmış sarımsak

1 çorba kaşığı biber salçası

3 orta boy soğan (200 gr. kadar)

1/2 orta boy kereviz

3 orta boy havuç

1/2 litre et suyu

1/2 su bardağı tane haşlanmış mısır

2 defne yaprağı

1 çorba kaşığı kimyon

Tuz karabiber acı kırmızı biber (isot olabilir)

YAPILIŞ TARİFİ

Fasulyeleri bir gece önceden önce bol suya ıslayın. Ertesi gün yeterince

suda haşlayın.Düdüklüde 15 dakika normal tencerede yumuşayıncaya

kadar.

Haşlama suyunu dökün. Domates suyunu bir taşım kaynatın ve yarısını

köftelik bulgurun üzerine dökerek şişmeye bırakın.

Zeytinyağını tencereye koyduktan sonra kızdırın ve ince kıyılmış soğanı

kavurun. Salçayı da bir miktar soğanla kavurduktan sonra; çok ince

kıyılmış sarımsak tavla zarı iriliğinde doğranmış havuç ve kerevizi defne

yaprağını da ilave ederek 2 bardak dolusu suyunu koyun ve sebzeler

yumuşayıncaya kadar haşlayın.Sebzeler kafi derecede pişince daha

önceden hazırlanmış fasulyeler bulgur kalan domates suyu mısır

tanelerini yemeğe ilave edin. Kimyon tuz karabiber ve acı kırmızı pul

biberini unutmayın. Bir iki dakika kaynatıp ateşten alın.

Servis tabaklarında yemek üzerine rende kaşar veya parmesan peyniri

ilavesi ayrı bir lezzet katar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.