Pestolu Taze Balık |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pestolu Taze BalıkMalzemeler 4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar) Tarif ? Fırın kabımızı önümüze alalım ? İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım ? Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim ? Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım ? Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır ? İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim ? İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz ? Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım ? Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır ? Afiyet olsun Sos Malzemesi Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sos Tarifi ? Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım ? Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim ? Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz |
|