![]() |
Pestolu Taze Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pestolu Taze Balık![]() Malzemeler 4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar) Tarif ? Fırın kabımızı önümüze alalım ![]() ? İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım ![]() ? Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim ![]() ? Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım ![]() ? Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır ![]() ? İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim ![]() ? İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz ![]() ? Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım ![]() ? Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır ![]() ? Afiyet olsun ![]() Sos Malzemesi Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sos Tarifi ? Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım ![]() ? Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim ![]() ? Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz ![]() |
![]() |
![]() |
|