![]() |
Pestolu Taze Balık
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler 4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar) Tarif ? Fırın kabımızı önümüze alalım. ? İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım. ? Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim. ? Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım. ? Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır. ? İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim. ? İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz. ? Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım. ? Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır. ? Afiyet olsun. Sos Malzemesi Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Sos Tarifi ? Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım. ? Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim. ? Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.