ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pestolu Taze Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063149)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:52 AM

Pestolu Taze Balık
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler 4-5 adet filetosu çıkarılmış herhangi bir taze balık (yani kemik ve kılçıkları ayıklanmış ve yarım el büyüklüğünde parçalara ayrılmış balıklar)

Tarif ? Fırın kabımızı önümüze alalım.

? İçini hafifçe sıvıyağla yağlayalım.

? Taze balık filetolarımızı yan yana içine dizelim.

? Balıkların üzerine de hazırladığımız pesto sosu kaşıkla düzgünce yayalım.

? Her zaman yemeğin kendi buharıyla pişmesi lezzetini arttıracaktır.

? İlkesinden hareketle fırın kabımızın üzerini alüminyum folyoyla örtelim.

? İsterseniz kapaklı fırın kabınız varsa onu kullanabilirsiniz.

? Fırını 175 dereceye ayarlayıp, balıklarımızı 20-25 dakika kadar pişirip alalım.

? Yanına haşlanmış patates dilimleri ya da patates salatası çok yakışacaktır.

? Afiyet olsun.

Sos Malzemesi Pesto sos için: 1 demet taze fesleğen 1 su bardağı sızma zeytinyağı Yarım su bardağı badem içi veya ceviz içi 4-5 diş sarmısak 1 su bardağı hazır çiğ krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Sos Tarifi ? Önce pesto sosu hazırlayalım: Bunun için ayıklanıp, yıkanmış taze fesleğeni, zeytinyağını bir mutfak robotunun içine koyalım.

? Üzerine bütün sarmısakları, ceviz veya badem içlerini, krema, tuz ve karabiberi de ekleyip, şöyle 2-3 dakika kadar çekelim.

? Bütün malzemeler iyice ezilip püre olacak ve boza kıvamında bir sos elde edeceğiz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.