İç Midyeli Talyatelle |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Midyeli TalyatelleMalzemeler 1 paket talyatelle makarna (uzun ve yassı model) 10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış) 3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış veya dövülmüş) 4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates (cherry domateste denilir) 1 su bardağı beyaz şarap (marka olması şart değil, herhangi bir şarap markası olabilir) Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif ? Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile talyatelle makarnayı haşlanmaya bırakalım ? Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyalım, sarmısak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım ? Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktaralım ? Yaklaşık 2-3 dakika sonra da ocağın altını söndürelim ? Bu arada makarnayı fazla değil, en fazla 9-12 dakika kadar haşlayıp süzelim ? Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkaralım ? Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları kullanmayıp, atalım ? Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok ? Şimdi sosumuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım ? Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edelim (eğer sadece midye içi kullandıysanız zaten hiç içinden çıkarmamıştık, devam edelim) ? Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktaralım ? Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım Sos Malzemesi 1 su bardağı krema 3 yemek kaşığı zeytinyağı |
|