ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İç Midyeli Talyatelle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063145)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:53 AM

İç Midyeli Talyatelle
 
Malzemeler 1 paket talyatelle makarna (uzun ve yassı model) 10 adet kum midyesi veya 15 adet midye içi 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 adet kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış) 3 diş sarmısak (çok ince kıyılmış veya dövülmüş) 4-5 parça kuru domates veya 5-6 adet kiraz domates (cherry domateste denilir.) 1 su bardağı beyaz şarap (marka olması şart değil, herhangi bir şarap markası olabilir) Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber

Tarif ? Bir tencereye 10-12 bardak su koyalım ve kaynayınca bir çay kaşığı tuz ile talyatelle makarnayı haşlanmaya bırakalım.

? Öte yandan derin bir tavaya sızma zeytinyağını koyalım, sarmısak ve soğanları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.

? Sonra kabuklu ya da kabuksuz midyeleri ve kuru ya da taze domatesleri ekleyerek 4-5 dakika kadar soteleyip, beyaz şarabı içine aktaralım.

? Yaklaşık 2-3 dakika sonra da ocağın altını söndürelim.

? Bu arada makarnayı fazla değil, en fazla 9-12 dakika kadar haşlayıp süzelim.

? Öte yandan tavanın içinden midyeleri çıkaralım.

? Aralarında ağzı açılmayanlar varsa onları kullanmayıp, atalım.

? Eğer kabuksuz midye kullandıysanız hiç tavadan dışarı çıkarmanıza gerek yok.

? Şimdi sosumuzu tamamlamak üzere, krema ve zeytinyağını tavadaki sosun üzerine ekleyerek hep beraber 7-8 dakika daha kaynatalım ve altını kapatalım.

? Sonra sıcak sosun içine haşlanmış ve kabukları açılmış midyeleri tekrar ilave edelim (eğer sadece midye içi kullandıysanız zaten hiç içinden çıkarmamıştık, devam edelim).

? Bir tarafta bekleyen süzülmüş makarnayı da yine midyeli sosun içine aktaralım.

? Karıştırıp, üzerini ince kıyılmış maydanozlarla süsleyip, servise sunalım.

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Sos Malzemesi 1 su bardağı krema 3 yemek kaşığı zeytinyağı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.