![]() |
Babuko |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Babuko![]() Yarım kilo süzme yoğurt Yeterince bayat ekmek Yeteri kadar su tuz Tereyağı 1 ![]() ![]() Daha sonra mayalanmaya bırakın ![]() ![]() ![]() Sonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılır ![]() Nar gibi piştikten sonra çıkarılır ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılır ![]() ![]() Çıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranır ![]() ![]() Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir ![]() Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer ![]() |
![]() |
![]() |
|