Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
babuko

Babuko

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Babuko







Yarım kilo süzme yoğurt
Yeterince bayat ekmek
Yeteri kadar su
tuz
Tereyağı

1 Buğday unundan hamurunu hazırlayın, mayasınıda koymayı unutmayın
Daha sonra mayalanmaya bırakınHamur mayalandıktan sonra ona yuvarlak teker şeklinde bir şekil verilir
Sonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılır
Nar gibi piştikten sonra çıkarılırKömbe kuzine sobadada pişirilebilir
2Yoğurt yada keşten yapılmış ayran bir kaba konur
3Yeterince tereyağı bir tavada eritilir
4 Buğday unundan yapılmış ve kömbe diye bilinen büyükçe ekmeği üzerindeki kızarmış kabuğu
bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılırKömbenin içi oyularak çıkarılır
Çıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranırKömbenin içerisine dökülür
Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir
Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.