ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Babuko (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063136)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:54 AM

Babuko
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yarım kilo süzme yoğurt
Yeterince bayat ekmek
Yeteri kadar su
tuz
Tereyağı

1. Buğday unundan hamurunu hazırlayın, mayasınıda koymayı unutmayın.
Daha sonra mayalanmaya bırakın.Hamur mayalandıktan sonra ona yuvarlak teker şeklinde bir şekil verilir..
Sonra meşe odunu ile ıstılmış ocakta sacın altına yerleştirilerek pişirmeye bırakılır.
Nar gibi piştikten sonra çıkarılır.Kömbe kuzine sobadada pişirilebilir
2.Yoğurt yada keşten yapılmış ayran bir kaba konur
3.Yeterince tereyağı bir tavada eritilir
4. Buğday unundan yapılmış ve kömbe diye bilinen büyükçe ekmeği üzerindeki kızarmış kabuğu
bıçakla daire şaklinde kesilerek çıkarılır.Kömbenin içi oyularak çıkarılır.
Çıkarılan iç lokmalar şeklinde doğranır.Kömbenin içerisine dökülür.
Üzerine ayran ve ayranında üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sevise hazır hale getirilir.
Herkes çataliyle bu yemeği kömbenin tepsi şeklindeki o kabuğunun içerisinde yer.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.