Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavutluk, kaymaçina, mutfağı

Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı







Kaymaçina malzemeleri

4 su bardağı süt
8 yumurta
1 su bardağı tozşeker

Karamel için

1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı limon suyu

Kaymaçina hazırlanışı
Kaymaçina: Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor Şimdi başlayalım

Karamel için tozşekeri derin bir tavaya alın ve 2 damla kadar limon suyu ilave edin Çok kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar tutun Ocaktan alın ve karameli ısıya dayanıklı cam ve düz bir kabın dibine yayın

Sütün 25 bardak kadarını kaynatın Kalan süt, tozşeker ve yumurtaları iyice çırpıp kaynamakta olan süte ilave edin Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın

Kaymaçino’yu önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına yerleştirin 35-40 dakika pişirip buzdolabında en az 10 saat bekletin Servis edilmeden önce kalıbı ters çevirip tabağa servis tabağına alın Soğuk servis yapın Kaymaçina artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.