![]() |
Kaymaçina - Arnavutluk Mutfağı
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Kaymaçina malzemeleri 4 su bardağı süt 8 yumurta 1 su bardağı tozşeker Karamel için 1 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı limon suyu Kaymaçina hazırlanışı Kaymaçina: Lezzet sofralarınız için harika tatlı tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Karamel için tozşekeri derin bir tavaya alın ve 2 damla kadar limon suyu ilave edin. Çok kısık ateşte hiç karıştırmadan karamel rengi alana kadar tutun. Ocaktan alın ve karameli ısıya dayanıklı cam ve düz bir kabın dibine yayın. Sütün 2.5 bardak kadarını kaynatın. Kalan süt, tozşeker ve yumurtaları iyice çırpıp kaynamakta olan süte ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaymaçino’yu önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının orta rafına yerleştirin. 35-40 dakika pişirip buzdolabında en az 10 saat bekletin. Servis edilmeden önce kalıbı ters çevirip tabağa servis tabağına alın. Soğuk servis yapın. Kaymaçina artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.