![]() |
Suriye Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Suriye Tatlısı![]() ![]() MALZEMELER 1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak) 200 gr ![]() kreması için; yarım kilo süt 4 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krema şerbeti için; 1,5 bardak şeker 1,5 bardak su yarım limon YAPILIŞI Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir ![]() Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir ![]() ![]() Süt, şeker ve nişasta pişirilir ![]() ![]() ![]() Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir ![]() Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür ![]() Tatlı sıcak sıcak servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|