ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Suriye Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1063117)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 07:57 AM

Suriye Tatlısı
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER
1 paket normal tost ekmeği (5 dilimi eksik kullanılacak)
200 gr. tereyağ
kreması için;
yarım kilo süt
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket krema
şerbeti için;
1,5 bardak şeker
1,5 bardak su
yarım limon
YAPILIŞI
Tost ekmeklerinin kenar kabukları alınıp içleri rondodan geçirilir.
Tereyağ eritilip bu ekmeklere iyice yedirilir. Bu karışımın yarısı, tart kalıbının ya da bir tepsinin tabanına iyice bastırılarak yayılır.
Süt, şeker ve nişasta pişirilir. Sonra da içine krema eklenip karıştırılır. Bu muhallebi iyice soğuduktan sonra kalıptaki ekmekli karışımın üzerine dökülür.
Kalan ekmekli karışım da muhallebinin üzerine yayıldıktan sonra 20-25 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişirlir.
Tatlı fırından çıkar çıkmaz, önceden şeker ve su ile hazırlanıp soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.
Tatlı sıcak sıcak servis edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.