![]() |
Cevizli Elma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cevizli Elma TatlısıCevizli Elma Tatlısı ![]() Malzemeler 5 adet elma 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 4 adet kuru kayısı 1 adet havuç 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı Elmaların tepelerini kesip içlerini oyun ![]() Yayvan bir tencereye elmaları dizip üzerine toz şeker serpin ![]() Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Pişen elmaları süzüp soğuması için kenarda bekletin ![]() Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Küçük boy bir tavaya havuç, elma içi ve pudra şekerini alın ![]() Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin ![]() Pişen harcı soğuması için kenarda bekletin ![]() Kayısıları küp şeklinde doğrayın ![]() Kâsede havuçlu harç, kayısı, ceviz ve tarçını karıştırın ![]() Karışımı elmaların içine doldurun ![]() Elma tatlısını servis tabağına alıp buzdolabında yarım saat bekletin ![]() Yanında bal ya da kaymakla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|