Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, karanvilli, sütlaç

Ayvalı Karanvilli Sütlaç

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Karanvilli Sütlaç



AYVALI KARANFİLLİ SÜTLAÇ
Malzemeler:
1litre süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
3 ayva
3 tane karanfil
3 çorba kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Pirincin üzerini 2 parmak geçecek şekilde su konularak pişirmeye başlanır Süt ile şeker, ayrı bir tencerede kaynatılırken bir yandan da ayvaların kabukları soyulur Kabukları soyulan ayvalar, küp şeklinde doğranır Ayvaların üzerine 3 çorba kaşığı şeker ve karanfil eklenerek suyunu çekene kadar bir tavada pişirilir
Bir kâseye yumurta sarısı ve nişasta konulup az su ile bu kıvam açılır Sütün içerisine önce pirinç, sonra da nişasta eklenir ve böylece kaynatılır Bir taşım kaynadıktan sonra limon kabuğu ilâve edilir Ayvalar, güveçlere paylaştırılır Sütlaç da pay edilip içerisi su dolu bir tepsiye konarak fırında 250 derecede pişirilir Âfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.