Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çıtır, kaymaklı, tarifi

Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi







Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 200g kaymak
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
İçi için:
Lor peyniri
Hazırlanışı
Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın
1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın 5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin Afiyet olsun
Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif Tavsiye olunur



Not: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz











Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.