![]() |
Kaymaklı Çıtır Börek Tarifi
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler
Lor peyniri Hazırlanışı Kaymak, yumurta, yoğurt, süt ve tuzu derince bir kaçta karışım pütürsüz olana kadar çırpın. 1 adet yufkayı serin ve üzerine lor peyniri serpin. Yufkanın kenarlarından yaklaşık 6-7 cm kadar içe katlayarak kare haline getirin, Sağ ve sol kenarlardan ortaya doğru sıkıştırarak (büzerek) toparlayın. 5′er cmlik uzunluklar halinden dilimleyerek tepsiye yerleştirin. Diğer 2 yufka için de aynı işi yaptıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sosu dökün. 180 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. Çok pratik ve lezzetli bir börek, hazırlaması vakit almayan oldukça pratik bir tarif. Tavsiye olunur Not: Bu böreği dilerseniz peynirsiz, sade olarak da yapabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.