![]() |
Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kahvesi Yapımı(Türk Usullerine Göre)![]() Malzemeler: * 1,5 çay kaşığı şeker (şekerli sevenler için ; 2-2,5 çay kaşığı) * 2 çay kaşığı kahve * 1 kahve fincanı su Hazırlanması: * Malzemeler her türk kahvesinde aynıdır ![]() ![]() * Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır ![]() ![]() ![]() * Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur ![]() ![]() * Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır ![]() ![]() * Köpürme görülünce, 3 ![]() ![]() ![]() * Köpürme görülünce, 4 ![]() ![]() * Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|