Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çikolatalı, eşliginde, fondü, kek, meyve

Çikolatalı Fondü (Meyve Ve Kek Eşliginde)

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Fondü (Meyve Ve Kek Eşliginde)








Çikolata Fondü (2 kişilik)
1 cup = 250 ml'lik su bardağı
1 tsp = 1 tatlı kaşığı
Çikolata sos

Malzemeler:
  • 160 gr bitter çikolata veya kuvertür* çikolata
  • 1/2 su bardağı (125 ml) süt
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal likörü
Tarif:[*]Çikolatayı benmari* usulü eritin Çikolata tamamen eriyince, bir yandan sosu karıştırın, bir yandan da yavaşça sütü ekleyin Kıvamını ayarlayınca, diğer malzemeleri sırasıyla eklemeye başlayın Hazır olunca, fondü kabına bu sosu koyun Altındaki mumu yakın ve yanındakilerle beraber servis yapın *Kuvertür çikolata: Pastacılıkta kullanılan ve genellikle 500 gr'lik bloklar halinde satılan çikolata Pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz

*Benmari Usulü: Küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyun Orta ateşte kaynatın Tencerenin üstüne metal, porselen veya cam bir kase oturtun Kasenin tabanının, suya değmemesine dikkat edin Kasenin içine koyduğunuz çikolata, alttan gelen buhar yardımıyla, yanmadan ve tadı bozulmadan eriyecektir

Yanında Servis Yapın:
  • Taze meyve (dilimlenmiş muz, çilek ya da tropikal meyveler)
  • Dövülmüş badem veya fındık
  • Krema
  • Kakaolu kek (Kakaolu keki hazır alabilirsiniz ama aşağıda verdiğim kek tarifi çok lezzetli Bir denemenizi tavsiye ederim)
Ayrıca kedi dili bisküviler, minik kurabiyeler veya marshmallowla da servis yapabilirsiniz

Kakaolu Kek:
Malzemeler:

  • 125 gr tuzsuz tereyağı (Sütaş veya Pınar), oda sıcaklığında iyice yumuşamış
  • 113 gr (1/2 cup) toz şeker
  • 3 adet iri yumurta
  • 95 gr (yaklaşık 3/4 cup) un, elenmiş
  • 1/4 tsp ( tatlı kaşığının dörtte biri kadar) kabartma tozu
  • 40 gr (yaklaşık 1/3 cup) kakao
Tarif:


[*]Fırını 180 derecede (turbo firınlarda: 160 derece) ısıtın Yağı ve şekeri bir karıştırma kabına koyun El mikseriyle, rengi açılıp, koyu bir krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın[*]Bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da teker teker yumurtaları ekleyin Bütün yumurtaları birden eklerseniz, kekiniz çatlar[*]Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, karışıma ekleyin ve hepsini karıştırın[*]20 cm x 20 cm ölçülerindeki kek kalıbının dibine fırın kağıdı serin (Fırın kağıdını muhakkak serin Kekiniz kalıba yapışabilir) Koyu kıvamlı kek hamurunu, kalıba boşaltın Bir kaşığın sırtıyla, kalıbın köşelerine doğru yayın Çok yayılmazsa da önemli değil, çünkü fırında pişerken yayılacaktır[*]Kalıbı, fırının orta rafına yerleştirin ve 20 dakika pişirin Temiz bir bıçak saplıyarak, içinin pişip pişmediğini kontrol edin soğuyan kekleri küp küp doğrayarak ya da kalıpla keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.