![]() |
Çikolatalı Fondü (Meyve Ve Kek Eşliginde)
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Çikolata Fondü (2 kişilik) 1 cup = 250 ml.'lik su bardağı 1 tsp = 1 tatlı kaşığı Çikolata sos Malzemeler:
*Benmari Usulü: Küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyun. Orta ateşte kaynatın. Tencerenin üstüne metal, porselen veya cam bir kase oturtun. Kasenin tabanının, suya değmemesine dikkat edin. Kasenin içine koyduğunuz çikolata, alttan gelen buhar yardımıyla, yanmadan ve tadı bozulmadan eriyecektir. Yanında Servis Yapın:
Kakaolu Kek: Malzemeler:
[*]Fırını 180 derecede (turbo firınlarda: 160 derece) ısıtın. Yağı ve şekeri bir karıştırma kabına koyun. El mikseriyle, rengi açılıp, koyu bir krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.[*]Bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da teker teker yumurtaları ekleyin. Bütün yumurtaları birden eklerseniz, kekiniz çatlar.[*]Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu, karışıma ekleyin ve hepsini karıştırın.[*]20 cm x 20 cm. ölçülerindeki kek kalıbının dibine fırın kağıdı serin. (Fırın kağıdını muhakkak serin. Kekiniz kalıba yapışabilir.) Koyu kıvamlı kek hamurunu, kalıba boşaltın. Bir kaşığın sırtıyla, kalıbın köşelerine doğru yayın. Çok yayılmazsa da önemli değil, çünkü fırında pişerken yayılacaktır.[*]Kalıbı, fırının orta rafına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Temiz bir bıçak saplıyarak, içinin pişip pişmediğini kontrol edin. soğuyan kekleri küp küp doğrayarak ya da kalıpla keserek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.