![]() |
Fırında Mantarlı Antrikot |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Mantarlı Antrikot![]() Malzemeler 1 kg ![]() 5-6 diş ezilmiş sarımsak 1 paket taze mantar Tuz, karabiber, kimyon 1 çay bardağı sıvıyağ 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 5-6 adet tatlı yeşil biber Yapılışı - Dilimlenmiş antrikotların fazla yağlarını temizleyin ![]() - Derin bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıydığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun ![]() ![]() - Dilimlenmiş antrikotları da tavaya alarak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle hafifçe kızarana kadar kısık ateşte pişirin ![]() - Pişen etleri fırın tepsisine ya da kabına dizip üzerine tavada kalan mantarlı karışımı dökün ![]() - Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş biberlerle süsleyerek 200 dereceli fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|