![]() |
Fırında Mantarlı Antrikot
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Malzemeler 1 kg. antrikot (bonfile kullanılarak da yapılabilir ama antrikot çok daha yumuşak ve lezzetlidir) 5-6 diş ezilmiş sarımsak 1 paket taze mantar Tuz, karabiber, kimyon 1 çay bardağı sıvıyağ 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 5-6 adet tatlı yeşil biber Yapılışı - Dilimlenmiş antrikotların fazla yağlarını temizleyin. - Derin bir tavada sıvıyağı kızdırıp ince kıydığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Pembeleşince mantarları ve soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavurmaya devam edin. - Dilimlenmiş antrikotları da tavaya alarak, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip 1 çay bardağı su ilavesiyle hafifçe kızarana kadar kısık ateşte pişirin. - Pişen etleri fırın tepsisine ya da kabına dizip üzerine tavada kalan mantarlı karışımı dökün. - Çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş biberlerle süsleyerek 200 dereceli fırında biberlerin üzeri kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.