Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pelmeni

Pelmeni

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pelmeni







Içindekiler
  • 1 yumurta
  • Göz kararı un
  • Su
  • Tuz
İç Harcı İçin :
  • 300 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu İçin :
  • Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın
  • Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin
  • Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz
  • Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.