- -
Pelmeni
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062911)
| Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 08:32 AM |
Pelmeni
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Içindekiler
- 1 yumurta
- Göz kararı un
- Su
- Tuz
İç Harcı İçin :- 300 gr kıyma
- 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
- Tuz
- Karabiber
Sosu İçin :- Smetana (kaymak, yoğurt, mayonez veya sevdiğiniz diğer soslar da olabilir)
Hazırlanışı
- Hamur malzemelerinden hafif yumuşak bir hamur açın ve dinlenmeye bırakın. İç malzemelerinden çiğden bir harç hazırlayın.
- Açtığınız hamurdan kesme kalıpları veya bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar elde edin. Harcı yuvarlağın ortasına yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Yarım ayın iki ucunu birleştirin ve Pelmenileri hazır hale getirin.
- Pelmenileri sadece tuzlu suda pişirebileceğiniz gibi, et, tavuk suyu veya soğan ya da diğer sebzeler katılmış kaynar suda da pişirilebilirsiniz.
- Pişen Pelmenileri servis tabağına alarak seçtiğiniz sosla servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.