![]() |
Karamelli Ekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karamelli Ekler![]() Malzemeler ekler hamuru için: 1,5 su b ![]() 1,5 su b ![]() 100 gr margarin 1 tatlı k ![]() 1 fiske tuz 4 yumurta kreması için: 3,5 su b ![]() 1 su b ![]() 3 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 p ![]() 1 çorba k ![]() üzeri için: karameli: 1 su b ![]() yarım su b ![]() Tarif Önce hamuru için tencereye su,margarin, şeker ve unu koyup pişirin ![]() Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin ![]() Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın ![]() 160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin ![]() Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin ![]() Krema soğurken karamel sosu hazırlayın ![]() Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın ![]() Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın ![]() Sos ılık kalmalı ![]() Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir ![]() Hamurlar fırından çıkınca soğutun ![]() İçlerine krema sıkın ![]() ![]() Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır ![]() ![]() ![]() NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|