ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karamelli Ekler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1062868)

Prof. Dr. Sinsi 11-29-2012 08:39 AM

Karamelli Ekler
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

ekler hamuru için:

1,5 su b. su

1,5 su b. un

100 gr margarin

1 tatlı k. tozşeker

1 fiske tuz

4 yumurta
kreması için:

3,5 su b. süt

1 su b. tozşeker

3 çorba k. un

1 çorba k.tepeleme mısır nişastası

1 p. vanilya

1 çorba k. margarin
üzeri için:

karameli:

1 su b.toz şeker

yarım su b.krema
Tarif

Önce hamuru için tencereye su,margarin, şeker ve unu koyup pişirin.

Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin.

Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın.

160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin.

Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin.

Krema soğurken karamel sosu hazırlayın.

Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın.

Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın.

Sos ılık kalmalı.

Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir.

Hamurlar fırından çıkınca soğutun.

İçlerine krema sıkın. Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin.

Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır. Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı..
NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız. Aman dikkat..



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.