![]() |
Tavuklu Tart .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Tart ..![]() Bu tarifi isterseniz büyük bir tepsi içinde, dilerseniz küçük tart kalıplarında birer kişilik hazırlayabilirsiniz ![]() Tavuklu Tart Hamuru: 2 su bardağı un ½ su bardağı sıvı yağ ½ su bardağı yoğurt 65 gr katı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Harcı: 2 adet haşlanmış tavuk göğsü 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 3 yemek kaşığı krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su veya tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1- Bir kaba hamur malzemelerini koyup, unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ![]() ![]() 2-Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuzu bir tencerede kaynatın ![]() 3- Kaynamaya başladıktan sonra, içine küçük parçalar halinde doğradığınız tavuk göğsünü, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın ![]() 4- Soğumasını bekleyip içine kaşar peyniri ve kremayı ilave edin ![]() 5- Hamurdan iki küçük beze koparın, tart kalıbının altına bir tanesini döşeyin ![]() 6- Hazırladığınız içten yeterli miktarda kalıba hamurun üstüne koyun ![]() 7- İkinci hamuru malzemenin üstünü kapatacak şekilde kaplayın ![]() 8- Aynı işlemi bütün tart kalıplarında uygulayın ![]() 9- Dilerseniz yumurta sarısı sürüp, 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin ![]() Afiyet olsun! |
![]() |
![]() |
|