İtalyan Soslu Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Soslu MakarnaMalzemeler ![]() 1 paket spagetti (0 numara çubuk 250 gr) 2 çorba kaşığı tereyagı 1 çay fincanı rendelenmiş gravyer ya da kaşar SOS İÇİN: 2 baş soğan 2-3 çorba kaşığıdomatesalçası 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 kahve kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı kekik Tuz Karabiber Yapılışı: İki litre kadar suyu geniş bir tencereye koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz atarak, orta ısıda kaynatın Su kaynayınca makarnayı kırmadan suya salın ve birbirine yapışmaması için hafifçe karıştırın 15-20 dakika kadar pişirin Sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kenarda bekletin, süzgece boşaltıp birbirine yapışmaması için üzerinden soğuk su gezdirerek süzün Makarna tenceresinde tereyağını eritin ve süzülen makarnayı süzgeçten tencereye boşaltın Tahta bir kaşıkla makarnaları kırmadan, 3 dakika ateş üstünde karıştırın Ateşi söndürüp, 4-5 dakika kapağı açmadan dinlendirin ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın Alıntı ![]() |
|
|
|