![]() |
İtalyan Soslu Makarna
Malzemeler.
1 paket spagetti (0 numara çubuk 250 gr) 2 çorba kaşığı tereyagı 1 çay fincanı rendelenmiş gravyer ya da kaşar SOS İÇİN: 2 baş soğan 2-3 çorba kaşığıdomatesalçası 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 kahve kaşığı toz şeker 1 kahve kaşığı kekik Tuz Karabiber Yapılışı: İki litre kadar suyu geniş bir tencereye koyup 1,5 tatlı kaşığı tuz atarak, orta ısıda kaynatın. Su kaynayınca makarnayı kırmadan suya salın ve birbirine yapışmaması için hafifçe karıştırın. 15-20 dakika kadar pişirin. Sonra tencereyi ocaktan alıp 2-3 dakika kenarda bekletin, süzgece boşaltıp birbirine yapışmaması için üzerinden soğuk su gezdirerek süzün. Makarna tenceresinde tereyağını eritin ve süzülen makarnayı süzgeçten tencereye boşaltın. Tahta bir kaşıkla makarnaları kırmadan, 3 dakika ateş üstünde karıştırın. Ateşi söndürüp, 4-5 dakika kapağı açmadan dinlendirin ve sosuyla birlikte sıcak servis yapın. Alıntı. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.