Helle Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Helle Çorbası Tarifi![]() Malzemeler Yarım tavuk göğsü 4 yemek kaşığı un (tepeleme) 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı pirinç Tuz, karabiber 1 5 litre su (tavuğu haşladığımız su ile beraber toplam 1 5 litre)Hazırlanısı Tavuk göğsünü iyice haşlayalım ve didikleyelim ![]() Tencerede unu kavuralım hafif rengi dönüp kokusu çıkınca ocaktan alalım ve küçük bir kase soğuk suda unu eritelim ![]() Ayrı tencereye sıvıyağı koyup biraz kızdıralım ve salçayı kavuralım tuz karabiber,pirinç ve tavuk suyunu ekleyelim![]() Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra erittiğimiz unu ve didiklediğimiz tavukları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım Pirinçler pişince altını kapatalım Afiyet olsun?![]() ![]() ![]() |
|
|
|