Patatesli Pazı Sarması |
11-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Pazı Sarması1 kg haşlanmış pazı yaprağı 5-6 adet patates 1 su bardağı bulgur 2 soğan yarım su bardağı sıvı yağ tuz karabiber kırmızı biber nane Üzeri için: 3-4 kaşık sıvı yağ Yapılışı Patatesleri haşlayıp ezin Bulguru ayıklayıp suda bekletin Soğanları küp doğrayıp sıvı yağda kavurun Tüm malzemeyi karıştırıp bir iç harcı hazırlayın Hazırladığınız iç malzemeyi pazı yaprağıyla sarıp fırın tepsisine dizin Sarmaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin Ilınınca servis yapın |
|