Mangolu Ve Sütlü Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mangolu Ve Sütlü Tatlı![]() Muhallebi için
Ocağa alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Margarin ve vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp servis kasesine dökün ve ılınmaya bırakın Mangolu tatlı için mangoları soyup mikserle püre haline getirin Tencereye alıp üzerine 2 çorba kaşığı su ile sulandırılmış mısır nişastası, su ve tozşekeri ilave edin Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Muhallebinin üzerine ekleyin Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini mısır gevreği ile süsleyin Acıbadem kurabiyesi ile servis yapın
|
|
|
|