Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, ekmek, kekikli, tulum, yaprağında

Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum







İçindekiler,
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Karabiber
  • 12 asma yaprağı
  • 1 paket tulum peyniri
  • Közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
  • 5-6 dilim ekmek
Hazırlanışı,
  • Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın
  • Tulum peynirini halka halka kesin (Dikiş / diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz) Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun
  • Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımından sürün
  • Buzdolabında 1 saat bekletin (Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın)
  • Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin (Peynir yumuşamaya başlayacak)
  • Ekmeklerin üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin Yanlarında ekmekle servis yapın
  • Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.