| Prof. Dr. Sinsi |
11-29-2012 09:15 AM |
Kekikli Ekmek &Amp; Asma Yaprağında Tulum
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
İçindekiler,- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kekik
- Karabiber
- 12 asma yaprağı
- 1 paket tulum peyniri
- Közlenmiş biber ve havuç (veya farklı sebzeler)
- 5-6 dilim ekmek
Hazırlanışı,- Zeytinyağı, kekik ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
- Tulum peynirini halka halka kesin. (Dikiş / diş ipi ile peynir dağılmadan kesebilirsiniz). Her bir halkayı zeytinyağlı karışıma batırıp yaprağın ortasına koyun.
- Yaprağın kenarlarını kapatıp kapanma yeri alta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin. Yaprakların üzerine fırçayla hafifçe zeytinyağı karışımından sürün.
- Buzdolabında 1 saat bekletin. (Eğer ertesi gün için hazırlık yapıyorsanız tabağı bu aşamada dolaba kaldırın.)
- Asmaları mangalda veya az yağlı bir tavada iki dakika pişirin. (Peynir yumuşamaya başlayacak.)
- Ekmeklerin üzerlerine kekikli zeytinyağından sürüp kızartın. Kızarınca her birini verev birkaç parçaya kesin. Asmaları közlediğiniz sebzelerin üzerine dizin. Yanlarında ekmekle servis yapın.
- Afiyet olsun.
|