Portakallı İzmir Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı İzmir Tatlısı TarifiMalzeme Listesi 4 Yumurta 15 Su B Toz Şeker15 Su B İrmik15 Su B Un1 Su B Yoğurt100 Gr Tereyağı150 Gr Tuzsuz Lor1 Portakal Kabuğu Rendesi 1 Pk Vanilya1 Pk Kabartma TozuŞerbeti İçin: 35 Su B Toz Şeker45 Su B Su1 Dilim Limon 1 Portakal Suyu Hazırlanışı Karistirma kabimizin icerisine yumurtalari kiriyoruz Yogurt ve sekeri ilave edip cirpiyoruz Üzerine rendelenmis portakal kabuğu eritilmiş tereyaği irmiği lor peynirini kabartma tozunu ve vanilyayi koyup çirpmaya devam ediyoruz![]() Hazirladigimiz hamuru yaglanmis ve findikla manto edilmis kek kalibimiza dokuyoruz Önceden isitilmis 180 derecelik firina veriyoruz![]() Şerbeti İcin: Şeker su portakal suyu ve limonu tenceremize koyup ocagimizin uzerine aliyoruz Kaynadiktan sonra ocagimizin altini kapatiyoruz Firindan cikardigimiz tatlimizi serbetliyoruz![]() |
|
|
|