Ekşili Arap Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşili Arap DolmasıMalzemeler: Yarım Kg Asma Yaprağı4 Patlıcan Yarım Kg Dolmalık Biberİç Harcı İçin: Yarım Kg Bıçak Eti2 Su B Pirinç2 Domates 4 Yeşil Biber 1 Soğan 1 Tutam Maydanoz 2 Çorba K Biber Salçası1 Çorba K Pul Biber1 Çorba K KarabiberSumak Sıvıyağ Tuz Su Hazırlanışı: Asma yapraklarını haşlıyoruz Sumağı ılık su ile ıslatıyoruz Patlıcanları ikiye kesip içlerini boşaltıyoruz Biberlerinde içini boşaltıyoruz Domates, biber, maydanoz ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz Karıştırma kabının içine, yıkanmış pirinç, et, doğradığımız sebzeler, biber salçası, pul biber, karabiber, sıvıyağ ve tuzu katıp yoğuruyoruz Asma yaprağının ortasına iç harçtan koyup sarıyoruz Boşalttığımız patlıcan ve dolmalık biberleride dolduruyoruz Tencereye önce asma yaprağı dolması üstünede biber ve patlıcan dolmalarını koyuyoruz Üzerine başına gelecek kadar sıcak su döküp tuz ekliyoruz Islattığımız sumağı süzgeç yardımı ile biraz suyunu ekliyoruz Orta ateşte dolmaları pişiriyoruz
|
|
|
|