Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kranç

Elmalı Kranç

Eski 11-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kranç







MALZEMELER

Hamuru için;
450 gr un
250 gr esmer şeker
1 tutam tuz
250 gr eritilmiş tereyağ/margarin
Meyveli kısım için;
Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara,
2 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir
YAPILIŞI
Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır Ben elmalı yaptım ama siz aynı işlemi başka meyvelerle de (vişne, böğürtlen vs…) yapabilirsiniz
Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir Ufalanan, toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz
Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür
Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir Ancak buzluk kokusunu engellemek için mutlaka streç filmle üzerlerini kaplamanızı öneririm

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.