Elmalı Kranç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kranç![]() MALZEMELER Hamuru için; 450 gr un 250 gr esmer şeker1 tutam tuz 250 gr eritilmiş tereyağ/margarinMeyveli kısım için; Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara, 2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı nişasta tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir ![]() YAPILIŞI Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır Ben elmalı yaptım ama siz aynı işlemi başka meyvelerle de (vişne, böğürtlen vs…) yapabilirsiniz![]() Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir Ufalanan, toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz![]() Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür ![]() Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir Ancak buzluk kokusunu engellemek için mutlaka streç filmle üzerlerini kaplamanızı öneririm![]() |
|
|
|