![]() |
Elmalı Kranç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Kranç![]() MALZEMELER Hamuru için; 450 gr ![]() 250 gr ![]() 1 tutam tuz 250 gr ![]() Meyveli kısım için; Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara, 2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı nişasta tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir ![]() YAPILIŞI Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır ![]() ![]() Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir ![]() ![]() Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür ![]() Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|