![]() |
Elmalı Kranç
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg MALZEMELER Hamuru için; 450 gr. un 250 gr. esmer şeker 1 tutam tuz 250 gr. eritilmiş tereyağ/margarin Meyveli kısım için; Ufak ve ince bir şekilde dilimlenmiş elmalara, 2 su bardağı şeker, 1/2 su bardağı kuru üzüm 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı nişasta tarçın ve önceden kavrulmuş ceviz ilave edilir. YAPILIŞI Meyveli karışım hazırlanıp hiç pişirilmeden bir fırın kabına ya da sufle kaplarına paylaştırılır. Ben elmalı yaptım ama siz aynı işlemi başka meyvelerle de (vişne, böğürtlen vs…) yapabilirsiniz. Hamur için olan malzemeler mikserle karıştırılarak bu meyvelerin üzerine serpilir. Ufalanan, toparlanmayan bir hamur elde edeceksiniz. Tatlı, servisten bir saat kadar önce fırına verilir ve servis esnasında üzerlerine çiğ krema dökülür. Eğer tatlı önceden hazırlanacaksa, pişirilmeden dipfrizde muhafaza edilebilir. Ancak buzluk kokusunu engellemek için mutlaka streç filmle üzerlerini kaplamanızı öneririm. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.